<< Takaisin

Tietokoneita lahjaksi vähävaraisten perheiden nuorille


Kotimaanapu on ollut mukana Tukikummien ja pelialan hyväntekeväisyystempauksessa, jossa pelifirmat keräsivät loppuvuodesta 2015 pelinkehittäjiltään vapautuneita, opiskelukäyttöön vielä hyvin soveltuvia tietokoneita. Vastaavasti seurakunnat kartoittivat alueensa vähävaraisia lapsiperheitä, joissa tiedettiin olevan tarve saada tietokone nuoren opiskeluvälineeksi.

Tarve osoittautui vieläkin suuremmaksi kuin ennakkoon osattiin arvioida. Kotimaanapuun saapui runsaassa viikossa toivomus peräti 950 tietokoneesta, joille jokaiselle olisi löytynyt diakoniatyön kautta tarvitseva koululainen tai opiskelija.

Laitteita saatiin lahjoituksena suomalaisista pelifirmoista ja pelikehittäjien keskusjärjestön kautta. Mukana olivat idean isän, Supercell Oy:n, lisäksi mm. Rovio, Remedy, Redlynx (Ubisoft) ja NextGames. Koneiden tietoturvan, logistiikan, huollon ja esiasennuksen hoitivat maksutta alan yhteistyökumppanit 3 Step It Oy ja Infocare Oy.

Kotimaanapu on hoitanut laitteiden jakelua seurakuntiin ja sitä kautta autettaville. Ensimmäiset laitteet ehtivät seurakuntiin ennen joulua, ja toimitukset jatkuvat vielä alkuvuoden. Valitettavasti hyvästä ajatuksesta huolimatta laitteita ei riittänyt läheskään sille määrälle nuoria, jolle seurakuntien tekemän arvion perusteella olisi tarve. Apu on kuitenkin mennyt perille. Nuorisotyöntekijä, joka sai viedä neljä tietokonetta joululahjaksi, kertoo laitteiden luovutuksesta 16-18-vuotialle nuorille:

- Läppäreiden luovutus veti hiljaiselle ja kiitolliselle mielelle. Meitä oli kaksi nuorisotyöntekijää viemässä koneita nuorten koteihin. Kyllä siinä tuli syvä kiitollisuuden tunne siitä, että tällaista tehdään. Yhdessä perheessä oli 16-vuotias tyttö, jonka äiti sairastaa syöpää. Perheen rahat ovat menneet hoitokustannuksiin. Toisessa veljesten yksinhuoltajaäiti oli ollut lomautettuna useamman kerran, ja työn jatko on edelleen epävarmaa. Kolmannessa tyttö asui yksinhuoltajaisänsä kanssa, ja taloudellinen tilanne oli heikko. Nuoret, joiden perheillä ei ole taloudellista mahdollisuutta hankkia tietokonetta tulivat tasa-arvoistetuksi muiden rinnalla ja saivat mahdollisuuden opiskella asianmukaisin laittein.

Kotimaanapu välittää parhaimmat kiitokset mukana olleille Tukikummeille ja pelialan yhteistyötahoille sekä omasta, seurakuntien diakoniatyön että laitteet omakseen saavien nuorten puolesta.

Kotimaanapu

Lisätiedot:
Ilkka Kalmanlehto
asiakaspalvelu@kotimaanapu.fi
p. 050 330 9308

Mukana yhteistyössä:
Pääjärjestäjä Tukikummit-säätiö
Idea ja laitekeräyksen organisointi Supercell Oy
Logistiikka/tuki 3 Step It Oy
Esiasennus Infocare Oy
Seurakuntayhteydet ja laitteiden toimitukset rovastikuntiin Kotimaanapu