<< Takaisin

Jalkapalloa, kummitoimintaa, työllistymistukea

Vuosi sitten alkanutta työtä turvapaikanhakijoiden hyväksi jatketaan yhä sekä Kotimaanavussa että seurakunnissa eri puolilla maata. Kotimaanavun viime syksyn keräyksestä jaettiin heti varoja seurakunnille käytettäväksi muun muassa juuri maahan saapuneiden turvapaikanhakijoiden ruokkimiseen ja hygieniatarvikkeisiin.
Nyt Kotimaanapu on jakanut loput keräykseen kertyneet rahat seurakuntien hakemusten perusteella muun muassa Äänekosken kummihenkilötoimintaan, Kotkan jalkapallojoukkueelle sekä Vihdin työllistämiseen tähtäävään Steps for Hope -osuuskunnan perustamiseen.
Kotkan FC Mylly -jalkapallojoukkueessa pelaa tällä hetkellä noin 60 nuorta miestä. Joukkueessa on sekä kantasuomalaisia, maahanmuuttajia että turvapaikanhakijoita. Tavoitteena on saada FC Mylly pelaamaan sarjatasolle ja pikkuhiljaa yhä ylemmäs sarjassa.
Myös Jyväskylässä jatketaan joukkuepelien pelaamista, Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa toteutetaan urheilun lisäksi monenlaista muutakin yhteistä harrastustoimintaa. Espoossa tavoitteena on saada vastaanottokeskuksessa pitkään olleet ihmiset yhteisille retkille.
Sekä Helsingissä että Tampereella panostetaan sopeutumisen esteiden purkamiseen konkreettisin keinoin. Kielenopetuksen lisäksi apua annetaan erilaisten työllistymisessä tarvittavien turvallisuuskorttien ja -tutkintojen suorittamisessa. Pisimmälle vastaavaa toimintaa vie vihtiläisten osuuskunta Steps for Hope, jonka tavoitteena on löytää maahanmuuttajille työllistymispolkuja.
Seurakunnilta ja kristillisiltä järjestöiltä tulleita hakemuksia yhdisti perusajatus turvapaikanhakijoiden sekä maahanmuuttajastatuksen saaneiden tutustuttamisesta ja sitouttamisesta yhteiskuntaan. Lähes kaikki hankkeet toteutetaan yhteistyössä alueen muiden toimijoiden tai vapaaehtoisten kanssa.
Lisätietoja: Keräysjohtaja Tapio Pajunen 040 087 0041 tapio.pajunen@kirkkopalvelut.fi