<< Takaisin

Kaikille kone -kampanja avautui: Kotimaanavun ja diakoniatyön avulla koneet ja käyttäjät kohtaavat

Kotimaanapu on mukana nuorten syrjäytymistä ehkäisevässä kaikillekone.fi-kampanjassa yhteistyössä kumppaneidensa kanssa.

Kaikille kone -keräyksen tavoitteena on vähentää nuorten eriarvoistumista. Moni lapsi ja nuori uhkaa jäädä eriarvoiseen asemaan digitaalisessa yhteiskunnassa. Arviolta yli 130 000 nuorella (15—29-vuotiaalla) ei ole omaa tietokonetta tukena opinnoissaan.

Keskiviikkona 3.5 käynnistynyt konekeräys kutsuu yritykset lahjoittamaan käytöstään poistettava tietokoneensa nuorten hyväksi. Kampanja kestää Suomi 100-juhlavuoden loppuun ja mutta siitä tarkoitus tehdä pysyvä.

Sivujen kautta yritykset voivat ilmoittaa halunsa lahjoittaa. Kampanja on jatkoa syksyllä 2015 tehdylle kampanjalle. Kampanjan edistymistä voi seurata www.kaikillekone.fi sivuilta.

Kirkon diakoniatyöntekijät voivat jakaa koneita asiakkailleen kampanjan mukaisesti. Kotimaanavun sivuille www.kotimaanapu.fi aukeaa lomake, jonne hakemuksen koneista voivat diakoniatyöntekijät tehdä.

Viime kampanjasta opimme, että "liikoja ei saa luvata". Sen vuoksi
keräämme ensin riittävän määrän koneita "puskuriksi" ennekuin avaamme hakulomakkeen. Koneiden hakulomakkeen aukeamisesta tiedotamme www.kotimaanapu.fi-sivuilla.

Kampanjan toteuttajina ovat Me-säätiö, Tukikummit, 3stepIT Suomi sekä Kotimaanapu. Kirkon diakoniatyön kautta koneet ja niiden tarvitsijat kohtaavat luotettavasti.

Lisätietoja ilkka.kalmanlehto@kotimaanapu.fi 0503309308