122 000 lasta elää perheissä, joissa sinnitellään selviytymisen rajoilla – Lahjoita ja ole lähiauttaja

Kotimaanavun joulukampanja kutsuu auttamaan lähellä olevia ihmisiä ja ryhtymään lähiauttajaksi. Tekojen tiistaina 28.11.2024 käynnistyvän kampanjan lahjoituksilla mahdollistetaan avun antaminen yksilöityyn ja ratkaistavissa olevaan hätään Suomessa. Kerätyt varat käytetään vuosien 2023-2024 aikana vähävaraisten auttamiseksi kotimaassa.

Suomessa on lähes 900 000 ihmistä, jotka elävät köyhyys- tai syrjäytymisuhan alla. Näistä 122 000 on lapsia – eli Kuopion asukasluvun verran. Näissä perheissä elämä on sinnittelyä päivästä toiseen toimeentulon rajamailla. Jouluna ei ole varaa jouluruokaan, joululahjoista puhumattakaan.
Köyhyyden taustalla on usein inhimillisiä ja ihmisestä itsestä riippumattomia syitä. Pahiten köyhyys koettelee pitkään perusturvan varassa eläneitä, mutta esimerkiksi onnettomuus, tulipalo, vakava sairastuminen, vammautuminen tai työttömyys voivat sysätä talouden raiteiltaan. Valmiiksi pienituloisen talous voi yllättävässä kriisitilanteessa kaatua helposti kokonaan.

Kotimaanapu auttaa lähellä
Kotimaanapu on lähiauttajien verkosto, joka mahdollistaa avun antamisen yksilöityyn ja ratkaistavissa olevaan hätään. Kotimaanapu auttaa hädänalaisia taustaan, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta. Avun tarpeen varmistamiseksi ja perille viemisestä vastaavat kirkon sosiaalialan ammattilaiset.
Monelle vähävaraiselle pieni apu voi auttaa pysymään jaloillaan. Siksi Kotimaanapu rohkaisee tekemään ihmisen kokoisia lahjoituksia ja olemaan lähiauttaja.
Lahjoita Kotimaanavun hätäapukeräykseen ja liity lähiauttajiin.

Lisätietoja:
Kotimaanapu.fi
Koordinaattori Elisa Huuhka,
elisa.huuhka@kirkkopalvelut.fi