Kotimaanapu auttaa hädänalaisia suomalaisia ja Suomessa asuvia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta. Kotimaanavun kautta voit auttaa joko vapaaehtoistyöllä tai tekemällä rahalahjoituksen.

Kotimaanavun varoin tehtävä paikallinen avustustyö toteutetaan Suomen evankelis-luterilaisten seurakuntien diakoniatyön kautta. Apu menee perille diakoniatyöntekijöiden välittämänä ihmiseltä ihmiselle.

Vapaaehtoistyö.fi

Vapaaehtoistyö.fi-palvelumme tarjoaa auttavia käsiä paikallistason avustustyöhön. Palvelusta voit etsiä itseäsi kiinnostavia vapaaehtoistöitä ympäri Suomen. Erilaisia tehtäviä tarjoavat Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnat, kunnat ja kaupungit sekä monet järjestöt.

Ruokaturva

Kotimaanavun avustustyöhön liittyy kiinteästi myös Kirkkopalvelut ry:n koordinoiman EU-elintarviketuen jakelu seurakuntiin. Euroopan Unionin myöntämiä, vähäosaisille tarkoitettuja elintarvikkeita jaetaan yli 200 paikkakunnalla paikallisten toimijoiden kanssa yli 300 jakelupisteessä.

Elintarviketuki on välttämätön apu suurelle joukolle suomalaisia. Ruoka-aputoiminnan asiakkuuksissa yksinhuoltajien, osa-aikatyötä tekevien ja pienellä eläkkeellä kituuttavien määrä on kasvanut jatkuvasti. Suurissa kaupungeissa ongelmia aiheuttavat myös kohtuuttomaksi kasvaneet asumiskustannukset.

Yhteystiedot:
EU-tukikoordinaattori Anne Rémy
p. 050 383 0675
anne.remy@kirkkopalvelut.fi

Kirkkopalvelut ry tuottaa myös ruoka-apu.fi-nettisivua osana Stea-rahoitteista ”Osallistava yhteisö” -hanketta. Seurakunnille, kunnille ja järjestöille tarkoitetulla sivulla ilmoitetaan omia ruoka-aputapahtumia kaikille avoimesti ja ilmaiseksi. Ruoka-apua etsivän ei tarvitse etsiä tietoa organisaatioiden omilta sivuilta, kun kaikki ruokaan liittyvä tieto on yhdessä paikassa. Lisätietoa sivusta saat meilitse: info@ruoka-apu.fi

Diakoniatyön kehittäminen

Kotimaanapu tarjoaa tukea myös arjen diakoniatyön kehittämiseen seurakunnissa. Kehittämiskumppanuushankkeita toteutetaan tällä hetkellä noin 40 seurakunnan tai seurakuntayhtymän kanssa. Kirkkopalvelujen jäsenille tarjoamme nämä palvelut täysin maksuttomasti.

Yhteystiedot:
Diakoniajohtaja Seppo Sulkko
p. 0400 655 932
seppo.sulkko@kirkkopalvelut.fi

Kotimaanapu on osa Kirkkopalvelut-kokonaisuutta. Kirkkopalvelut ry on seurakuntien ja kristillisten toimijoiden valtakunnallinen yhteistyö- ja palvelujärjestö sekä hyvinvointi- ja koulutuspalvelujen tuottaja.

Yhteystiedot:
Keräysjohtaja Tapio Pajunen
tapio.pajunen@kirkkopalvelut.fi

Kotimaanapu briefly in English

Kotimaanapu is fundraising campaign which collects financial aid for variable charity projects in Finland.

Kotimaanapu is organized by Kirkkopalvelut (The Church Resources Agency).