Kotimaanapu auttaa hädänalaisia suomalaisia ja Suomessa asuvia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta. Kotimaanavun kautta voit auttaa joko vapaaehtoistyöllä tai tekemällä rahalahjoituksen.

Kotimaanavun varoin tehtävä paikallinen avustustyö toteutetaan Suomen evankelis-luterilaisten seurakuntien diakoniatyön kautta. Apu menee perille diakoniatyöntekijöiden välittämänä ihmiseltä ihmiselle.

Vapaaehtoistyö.fi

Vapaaehtoistyö.fi-palvelumme tarjoaa auttavia käsiä paikallistason avustustyöhön. Palvelusta voit etsiä itseäsi kiinnostavia vapaaehtoistöitä ympäri Suomen. Erilaisia tehtäviä tarjoavat Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnat, kunnat ja kaupungit sekä monet järjestöt.

Ruokaturva

Kotimaanavun avustustyöhön liittyy kiinteästi myös Kirkkopalvelut ry:n koordinoiman EU-elintarviketuen jakelu seurakuntiin. Euroopan Unionin myöntämiä, vähäosaisille tarkoitettuja elintarvikkeita jaetaan yli 200 paikkakunnalla paikallisten toimijoiden kanssa yli 300 jakelupisteessä.

Elintarviketuki on välttämätön apu suurelle joukolle suomalaisia. Ruoka-aputoiminnan asiakkuuksissa yksinhuoltajien, osa-aikatyötä tekevien ja pienellä eläkkeellä kituuttavien määrä on kasvanut jatkuvasti. Suurissa kaupungeissa ongelmia aiheuttavat myös kohtuuttomaksi kasvaneet asumiskustannukset.

Kirkkopalvelut ry tuottaa myös ruoka-apu.fi-nettisivua osana Stea-rahoitteista ”Osallistava yhteisö” -hanketta. Seurakunnille, kunnille ja järjestöille tarkoitetulla sivulla ilmoitetaan omia ruoka-aputapahtumia kaikille avoimesti ja ilmaiseksi. Ruoka-apua etsivän ei tarvitse etsiä tietoa organisaatioiden omilta sivuilta, kun kaikki ruokaan liittyvä tieto on yhdessä paikassa. Lisätietoa sivusta saat meilitse: info@ruoka-apu.fi

Diakoniatyön kehittäminen

Kotimaanapu tarjoaa tukea myös arjen diakoniatyön kehittämiseen seurakunnissa. Kehittämiskumppanuushankkeita toteutetaan tällä hetkellä noin 40 seurakunnan tai seurakuntayhtymän kanssa. Kirkkopalvelujen jäsenille tarjoamme nämä palvelut täysin maksuttomasti.

Kotimaanapu on osa Kirkkopalvelut-kokonaisuutta. Kirkkopalvelut ry on seurakuntien ja kristillisten toimijoiden valtakunnallinen yhteistyö- ja palvelujärjestö sekä hyvinvointi- ja koulutuspalvelujen tuottaja.

Kotimaanapu briefly in English

Kotimaanapu is fundraising campaign which collects financial aid for variable charity projects in Finland.

Kotimaanapu is organized by Kirkkopalvelut (The Church Resources Agency).