Kotimaanapu auttaa hädänalaisia suomalaisia ja Suomessa asuvia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta. Kotimaanavun kautta voit auttaa joko vapaaehtoistyöllä tai tekemällä rahalahjoituksen.

Kotimaanavun varoin tehtävä paikallinen avustustyö toteutetaan Suomen evankelis-luterilaisten seurakuntien diakoniatyön kautta. Apu menee perille diakoniatyöntekijöiden välittämänä ihmiseltä ihmiselle.

Vapaaehtoistyö.fi

Vapaaehtoistyö.fi on kaikille avoin valtakunnallinen vapaaehtoistehtäviä välittävä verkkopalvelu. Ajatuksena on, että eri toimijoiden vapaaehtoistehtävät löytyvät samasta paikasta. Palvelusta voit etsiä itseäsi kiinnostavia vapaaehtoistehtäviä ympäri Suomen. Erilaisia tehtäviä tarjoavat seurakunnat, kunnat ja kaupungit sekä monet järjestöt.

Auttamalla toisiamme Suomi on parempi paikka kaikille!

Valitse Sydämellä

Valitse Sydämellä on Kotimaanavun yhteistyökumppani. Tekemällä ostoksia Valitse Sydämellä -verkkokaupassa tuet paikkakuntasi yrittäjiä ja samalla autat valitsemaasi avustuskohdetta. Jokaisen ostoksen yhteydessä Valitse Sydämellä tekee lahjoituksen valitsemaasi avustuskohteeseen, eikä lahjoitukset ole sinun lompakostasi pois. Valitse Sydämellä keräyskohteet on merkitty Kotimaanapuun Valitse Sydämellä logolla ja ohjeella. Valitse Sydämellä on keino vaikuttaa sinulle merkityksellisiin asioihin.

Tehdään yhdessä auttamisesta arkea!

Ruokaturva

Kotimaanavun avustustyöhön liittyy kiinteästi myös Kirkkopalvelut ry:n koordinoiman EU-elintarviketuen jakelu seurakuntiin. Euroopan Unionin myöntämiä, vähäosaisille tarkoitettuja elintarvikkeita jaetaan yli 200 paikkakunnalla paikallisten toimijoiden kanssa yli 300 jakelupisteessä.

Elintarviketuki on välttämätön apu suurelle joukolle suomalaisia. Ruoka-aputoiminnan asiakkuuksissa yksinhuoltajien, osa-aikatyötä tekevien ja pienellä eläkkeellä kituuttavien määrä on kasvanut jatkuvasti. Suurissa kaupungeissa ongelmia aiheuttavat myös kohtuuttomaksi kasvaneet asumiskustannukset.

Yhteystiedot:
EU-tukikoordinaattori Anne Rémy
p. 050 383 0675
anne.remy@kirkkopalvelut.fi

Kirkkopalvelut ry tuottaa myös ruoka-apu.fi-nettisivua osana Stea-rahoitteista ”Osallistava yhteisö” -hanketta. Seurakunnille, kunnille ja järjestöille tarkoitetulla sivulla ilmoitetaan omia ruoka-aputapahtumia kaikille avoimesti ja ilmaiseksi. Ruoka-apua etsivän ei tarvitse etsiä tietoa organisaatioiden omilta sivuilta, kun kaikki ruokaan liittyvä tieto on yhdessä paikassa. Lisätietoa sivusta saat meilitse: info@ruoka-apu.fi

Diakoniatyön kehittäminen

Kotimaanapu tarjoaa tukea myös arjen diakoniatyön kehittämiseen seurakunnissa. Kehittämiskumppanuushankkeita toteutetaan tällä hetkellä noin 40 seurakunnan tai seurakuntayhtymän kanssa. Kirkkopalvelujen jäsenille tarjoamme nämä palvelut täysin maksuttomasti.

Yhteystiedot:
Diakoniajohtaja Seppo Sulkko
p. 0400 655 932
seppo.sulkko@kirkkopalvelut.fi

Kotimaanapu on osa Kirkkopalvelut-kokonaisuutta. Kirkkopalvelut ry on seurakuntien ja kristillisten toimijoiden valtakunnallinen yhteistyö- ja palvelujärjestö sekä hyvinvointi- ja koulutuspalvelujen tuottaja.

Yhteystiedot:
Keräysjohtaja Tapio Pajunen
tapio.pajunen@kirkkopalvelut.fi

Kotimaanapu briefly in English

Kotimaanapu is fundraising campaign which collects financial aid for variable charity projects in Finland.

Kotimaanapu is organized by Kirkkopalvelut (The Church Resources Agency).