Kotimaanapu auttaa monipuolisesti ja konkreettisesti vaikeuksissa olevia ihmisiä ympäri Suomen. Paikallisten keräysten kautta lapselle voidaan hankkia talvikengät, yksinhuoltajalle pesukone tai tukea vähävarhaisen perheen nuorten harrastuksia.

Valtakunnallisesta hätäapurahastosta autetaan esimerkiksi katastrofin tai muun yllättävän tilanteen vuoksi hätään joutuneita ihmisiä, kuten tulipalossa tai homeongelmien vuoksi kotinsa menettäneitä perheitä.
Paikallistasolla Kotimaanavun varoin tehtävää avustustyötä koordinoidaan Suomen evankelis-luterilaisissa seurakunnissa, joiden kautta apu menee perille ihmiseltä ihmiselle.

Kotimaanavun Vapaaehtoistyö.fi-palvelu tarjoaa auttavia käsiä paikallistason avustustyöhön.


Muutama esimerkkitarina siitä miten Kotimaanapu on auttanut:

Pienituloinen mummo haaveili saavansa yksiöönsä vuodesohvan, jossa lastenlapset voisivat nukkua. Lastenlasten vierailu on autettavallemme suunnaton ilo. Pienet yökyläilijät ovat mummon elämässä iso ilo ja aina odotettu tapahtuma. Heidän vierailunsa saa mummon jaksamaan. Mummon talous on ollut tiukoilla eläkkeelle jäämisestä saakka. Keräyksen täyttymisen jalkeen autettava pyysi välitäämään seuraavan viestin lahjoittajille:

”Voiko olla totta! Tämä on minulle kuin lottovoitto. Nyt on lasten lasten mukava tulla mummolaan. Ei ole minulle tullut mitään uutta vuosikausiin. Olen niin kiitollinen.”

Autettavan perheen palaute Kotimaanavun kautta saadusta tietokoneesta: ”Koneen sai lapsemme, joka on vuosia ollut koulukiusattu. Koulu oli vaarassa jäädä kesken näiden ongelmien takia. Nyt hän on tsempannut ja hakenut ensisijaisesti lukioon”