Kotimaanapu auttaa monipuolisesti ja konkreettisesti vaikeuksissa olevia ihmisiä ympäri Suomen. Kotimaanavulle suunnatuilla rahalahjoituksilla autetaan hädässä olevia taloudellisen-, tavara- tai ruoka-avun kautta.

Valtakunnallisesta hätäapurahastosta autetaan esimerkiksi katastrofin tai muun yllättävän tilanteen vuoksi hätään joutuneita ihmisiä, kuten tulipalossa kotinsa menettäneitä perheitä. Apu koordinoidaan perille saajilleen Suomen evankelis-luterilaisten seurakuntien diakoniatyön kautta.

Paikallisten keräysten kautta lapselle voidaan hankkia talvikengät, yksinhuoltajalle pesukone tai tukea vähävarhaisen perheen nuorten harrastuksia.

Lue lisää Kotimaanavusta.

 


Miten Kotimaanapu on auttanut?

Pienituloinen mummo haaveili saavansa yksiöönsä vuodesohvan, jossa lastenlapset voisivat nukkua. Lastenlasten vierailu on autettavallemme suunnaton ilo. Pienet yökyläilijät ovat mummon elämässä iso ilo ja aina odotettu tapahtuma. Heidän vierailunsa saa mummon jaksamaan. Mummon talous on ollut tiukoilla eläkkeelle jäämisestä saakka. Keräyksen täyttymisen jalkeen autettava pyysi välitäämään seuraavan viestin lahjoittajille:

”Voiko olla totta! Tämä on minulle kuin lottovoitto. Nyt on lasten lasten mukava tulla mummolaan. Ei ole minulle tullut mitään uutta vuosikausiin. Olen niin kiitollinen.”

Autettavan perheen palaute Kotimaanavun kautta saadusta tietokoneesta: ”Koneen sai lapsemme, joka on vuosia ollut koulukiusattu. Koulu oli vaarassa jäädä kesken näiden ongelmien takia. Nyt hän on tsempannut ja hakenut ensisijaisesti lukioon”