Valtakunnallisesta hätäapurahastosta autetaan esimerkiksi katastrofin tai muun yllättävän tilanteen vuoksi hätään joutuneita ihmisiä, kuten tulipalossa kotinsa menettäneitä perheitä. Apu koordinoidaan perille saajilleen Suomen evankelis-luterilaisten seurakuntien diakoniatyön kautta.

Paikallisten keräysten kautta lapselle voidaan hankkia talvikengät, yksinhuoltajalle pesukone tai tukea vähävarhaisen perheen nuorten harrastuksia.

Lue lisää Kotimaanavusta.

Miten Kotimaanapu on auttanut?

Pienituloinen mummo haaveili saavansa yksiöönsä vuodesohvan, jossa lastenlapset voisivat nukkua. Lastenlasten vierailu on autettavallemme suunnaton ilo. Pienet yökyläilijät ovat mummon elämässä iso ilo ja aina odotettu tapahtuma. Heidän vierailunsa saa mummon jaksamaan. Mummon talous on ollut tiukoilla eläkkeelle jäämisestä saakka. Keräyksen täyttymisen jalkeen autettava pyysi välitäämään seuraavan viestin lahjoittajille:

”Voiko olla totta! Tämä on minulle kuin lottovoitto. Nyt on lasten lasten mukava tulla mummolaan. Ei ole minulle tullut mitään uutta vuosikausiin. Olen niin kiitollinen.”

”Poikamme sai tietokoneen Kotimaanavulta. Häntä on kiusattu koulussa vuosia ja koulu oli jo vaarassa jäädä kesken näiden ongelmien takia. Nyt hän on tsempannut ja hakenut ensisijaisesti lukioon.”

Pirkanmaalaisen perheen vauva tarvitsi jatkuvaa sairaalahoitoa aivoleikkauksen takia. Keräyksellä katettiin vauvan sairaalahoidon omavastuuosuus ja tuettiin vanhempien mahdollisuuksia kulkea kodin ja sairaalan väliä.

”Haluamme kiittää avustanne perheellemme. Me arvostamme sitä hyvin hyvin paljon. Vauvamme on ollut nyt jonkin aikaa kotona ja voi hyvin, vaikkakin käymme usein vielä sairaalassa. Annoimme vauvalle kasteessa toiseksi nimeksi nimen Aarre, johon sisältyy paljolti se, minä me hänet näemme. ”