Kaikille kone -kampanjan koneiden jakelu alkanut

Kotimaanapu on mukana nuorten syrjäytymistä ehkäisevässä kaikillekone.fi-kampanjassa yhteistyössä kumppaneidensa kanssa.

Kaikille kone -keräyksen tavoitteena on vähentää nuorten eriarvoistumista. Moni lapsi ja nuori uhkaa jäädä eriarvoiseen asemaan digitaalisessa yhteiskunnassa. Arviolta yli 130 000 nuorella (15—29-vuotiaalla) ei ole omaa tietokonetta tukena opinnoissaan.

Keskiviikkona 3.5 käynnistynyt konekeräys kutsuu yritykset lahjoittamaan käytöstään poistettava tietokoneensa nuorten hyväksi. Kampanja kestää Suomi 100-juhlavuoden loppuun ja mutta siitä tarkoitus tehdä pysyvä.

Sivujen kautta yritykset voivat ilmoittaa halunsa lahjoittaa. Kampanja on jatkoa syksyllä 2015 tehdylle kampanjalle. Kampanjan edistymistä voi seurata www.kaikillekone.fi sivuilta.

Viime kampanjasta opimme, että ”liikoja ei saa luvata”. Sen vuoksi keräämme ensin riittävän määrän koneita ”puskuriksi” ennenkuin tiedotamme asiasta laajemmin. Seurakuntien diakoniatyöntekijät voivat kuitenkin hakea koneita jo nyt asiakkailleen laittamalla sähköpostia ilkka.kalmanlehto@kotimaanapu.fi

Kampanjan toteuttajina ovat Me-säätiö, Tukikummit, 3stepIT Suomi sekä Kotimaanapu. Kirkon diakoniatyön kautta koneet ja niiden tarvitsijat kohtaavat luotettavasti.

Lisätietoja ilkka.kalmanlehto@kotimaanapu.fi 0503309308