Kasmirin Kaikille kone -keikka striimataan tänään klo 20 Radio Novan nettisivuille – jotta kaikilla nuorilla olisi sama mahdollisuus opiskeluun

Kaikille kone -hyväntekeväisyyskonsertissa tänä iltana artistina on Kasmir ja juontajana Esko Eerikäinen. Konsertti toteutetaan striimattuna Tavastia-klubilta Radio Novan alustalle. Konsertilla kerätään rahavaroja tietokoneiden hankkimiseksi vähävaraisille koululaisille ja opiskelijoille Kotimaanavun kautta.

Marraskuinen harmaus on aika katkaista tänään ja kuunnella tiivis tunnin setti musiikkia legendaariselta Tavastia-klubilta. Samalla on mahdollisuus tutustua Kaikille kone -kampanjaan ja tehdä hyvää.

”Perheellisillä ystävilläni on tietääkseni kaikki mahdollisuudet hankkia tietokone lapsillensa. Tiedän kuitenkin sen, että näin ei todellakaan ole kaikissa perheissä. Jos osallistumalla tähän keikkaan pystyn tekemään edes pienen muutoksen tähän, niin olen tyytyväinen ja onnellinen”, summaa motivaatiotaan illan settiin konsertin artisti Kasmir.

”Olemme Radio Novan ohjelmissamme huomanneet, että ainutlaatuisuutensa takia tämä kampanja on resonoinut kuulijakunnassamme ja herättänyt paljon keskustelua, vaikka elämme keskellä hyväntekeväisyyskonserttien putkea. Itselleni on kunnia-asia olla kampanjassa mukana. Omasta nuoruudestani tiedän, ettei koneen omistaminen ole kaikille itsestään selvää. Haluan tehdä kaikkeni, että jokaisella suomalaisnuorella on toimiva tietokone käytettävissään”, Esko Eerikäinen kertoo.

Konsertti on verkkokatsojalle maksuton, mutta koneiden hankkimiseksi konserttiin myydään 50, 20 ja 10 euron hintaisia kannatuslippuja Tiketin kautta. Tiketti lahjoittaa tukilippujen myynnistä saatavan summan täysimääräisenä suoraan Kaikille Kone -keräykselle. Konsertin aikana lahjoittaminen tapahtuu helposti MobilePaylla numeroon 10103.

”Yli 100 000 suomalaislasta kasvaa perheessä, jossa toimeentulo jää laskennallisen köyhyysrajan alapuolelle. Voimme kaikki yhdessä olla varmistamassa, ettei yksikään nuori putoa kyydistä puuttuvien opiskeluvälineiden vuoksi”, vetoaa tuottaja Ilkka Kalmanlehto Kotimaanavusta.

Digitaalista tasa-arvoa ja kestävää kehitystä

Kaikille kone -kampanjassa on vapaaehtoisvoimin mukana joukko teknologiayrityksiä ja yhteiskunnan toimijoita. Tänä syksynä kampanjaa kannattelevat 3stepIT, Posti, DB Schenker, Avalon, Bauer Media ja Kotimaanapu. Lisäksi Tukikummit-säätiö, Opetushallitus ja Kuntaliitto tukevat kampanjaa.

”Yhteistyöllä kampanjaan sitoutuneiden organisaatioiden kanssa toimitamme käytettyjä kannettavia tietokoneita niitä tarvitseville oppilaille. Kasmirin konsertti on toimiva tapa kerätä rahavaroja yrityksiltä ja yksityisiltä tarvittavien lisäkoneiden hankkimiseen ja samalla tehdä kiertotalousteko”, kertoo illan konsertissa haastateltava 3stepIT:n toimitusjohtaja Mika Enberg.

Käytännössä yrityskäytöstä poistuvat, hyväkuntoiset koneet kerätään, jonka jälkeen lahjoitetut laitteet kulkevat DB Schenkerin kyydillä 3stepIT:lle tietoturvattaviksi. Tämän jälkeen laitteet lähtevät lahjoitusvaroilla hankituin käyttöjärjestelmälisenssein varustettuina Postin kuljettamina paikallisille yhteistyökumppaneille, jotka jakavat laitteet niitä tarvitseville. Kotimaanapu ohjaa tietokoneita kaikkein vähävaraisimmille ja erityistä tukea tarvitseville oppilaille yhteistyössä seurakuntien diakoniatyöntekijöiden kanssa.

Kasmirin konsertissa tiistaina 24.11. klo 20 haastatellaan Kaikille kone -kampanjaan sitoutuneiden yritysten edustajia. Oman tarinansa kertoo lahjoituskoneen saanut. Lisäksi saamme tervehdyksen kampanjan suojelijalta, tasavallan presidentti Sauli Niinistöltä. Kasmir on palkittu ja vetovoimainen artisti, jonka sooloura lähti nousuun Vadelmavene-hitin kautta.

#kaikillekone #kaikillekonekasmir www.kaikillekone.fi
Kuvapankki: www.kaikillekone.fi/medialle
Konserttistriimi löytyy Radio Novan nettisivuilta, osoitteesta radionova.fi/kaikillekone
Lahjoittaminen MobilePaylla numeroon 10103
Tiketin kannatusliput: https://www.tiketti.fi/kaikille-kone-kerays-tavastia-klubi-helsinki-lippuja/72699

Lisätietoa:

Ilkka Kalmanlehto
tuottaja
Kotimaanapu +358 50 330 9308
ilkka.kalmanlehto@kirkkopalvelut.fi

Leena Piirto
viestintäjohtaja
Kirkkopalvelut, Kotimaanapu
+358 40 182 7264
leena.piirto@kirkkopalvelut.fi

Kati Lindholm
markkinointi- ja viestintäjohtaja
3 Step IT Oy
+358 40 5436978
kati.lindholm@3stepit.com

Petri Laakso
toimitusjohtaja
Avalon
+358 400 863 007
pete.laakso@avalon.fi

Timo Nurmi
vastuullisuusviestintäpäällikkö
Posti Group
+ 358 50 349 3597
Timo.Nurmi@posti.com

Pasi Ripatti
viestintäjohtaja
DB Schenker
+358 10 520 3756
pasi.ripatti@dbschenker.com

Harri Holmström

myyntipäällikkö
Radio Nova/ Bauer Media
+358 050 67151
harri.holmstrom@bauermedia.fi

Kotimaanapu auttaa nopeasti apua tarvitsevia kaikkialla Suomessa. Kotimaanavulle suunnatut rahalahjoitukset ohjataan tarvitseville evankelisluterilaisen kirkon diakoniatyön kautta. Kotimaanapu on yksi Kirkkopalvelujen palveluista. Kirkkopalvelut on hyvinvointi- ja koulutuspalvelujen tuottaja, hyväntekeväisyystoimija sekä seurakuntien ja kristillisten toimijoiden valtakunnallinen yhteistyö- ja palvelujärjestö. Kirkkopalvelut tarjoaa Seurakuntaopistossa koulutusta 3500 opiskelijalle ja Valona-hyvinvoinnissa varhaiskasvatus-, lastensuojelu- ja vanhuspalveluja. Organisoimme Yhteisvastuukeräyksen sekä Kotimaanapu-, Ruoka-apu.fi- ja Vapaaehtoistyo.fi -palvelut. Lisäksi järjestämme Kirkkopäivät ja Tiekirkkotoimintaa. Kirkkopalvelujen omistama Kotimaa Oy on kustannusyhtiö ja viestinnän asiantuntijapalveluyritys. Kirkkopalvelut työllistää 412 työntekijää, sen jäseninä on 318 seurakuntaa ja 81 järjestöä. Kirkkopalvelujen liikevaihto vuonna 2019 oli 38,1 miljoonaa euroa. www.kotimaanapu.fi

3 Step IT Oy: Tehtävämme on auttaa asiakkaitamme toimimaan vastuullisemmin. 3stepIT on suomalainen, kansainvälisesti yli 20 vuotta toiminut IT-laitteiden elinkaaren hallintaan erikoistunut edelläkävijäyritys. Kokonaispalvelumme avulla asiakkaat voivat hallita it-laitteiden rahoitusta, käyttöä ja uusimista kustannustehokkaasti, läpinäkyvästi ja ympäristöystävällisesti. Olemme voimakkaasti kasvava ja kansainvälistyvä konserni, jonka liikevaihto vuonna 2019 oli 682 miljoonaa euroa. Meillä on tytäryhtiöitä 10 maassa ja palveluksessamme on noin 400 työntekijää. Viihtyisä ja moderni pääkonttorimme sijaitsee Ruoholahdessa. www.fi.3stepit.com

Avalon Oy on vuonna 1994 perustettu markkinointitoimisto, jonka erikoisosaaminen keskittyy kokonaisvaltaisen markkinoinnin suunnitteluun, teknologian ja modernin myyntityön yhdistämiseen sekä verkkopalveluiden ja mobiilisovellusten kehittämiseen jatkuvana palveluna. Yritys työllistää 22 markkinoinnin asiantuntijaa Oulussa ja Helsingissä. www.avalon.fi

Posti on Suomen johtava posti- ja logistiikka-alan palveluyritys. Ydinliiketoimintaamme kuuluvat postipalvelut, paketit, rahti ja logistiikkaratkaisut. Meillä on maan kattavin palveluverkosto ja käymme arkipäivisin noin kolmen miljoonan kotitalouden ja yrityksen luona. Toimimme kahdeksassa maassa. Liikevaihtomme vuonna 2019 oli lähes 1,6 miljardia euroa ja työntekijöitä meillä on noin 21 000. www.posti.com

DB Schenker on maailman johtavia kuljetus- ja logistiikkapalveluiden tarjoajia, jonka palveluvalikoimaan kuuluvat maakuljetukset, lento- ja merikuljetukset sekä sopimuslogistiikan palvelut. Vuonna 2019 DB Schenkerin liikevaihto oli 17 miljardia euroa ja työntekijämäärä 76 200, joista Suomessa työskentelee noin 1400 henkilöä. Sitoutumalla YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin DB Schenker tekee mitattavia tekoja muun muassa ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi, edistää vastuullista kuluttamista ja tuotantoa sekä osallistuu kestävien kaupunki- ja yhteisörakenteiden kehittämiseen. www.dbschenker.com/fi