Kesäloma alkaa – mistä päivän lämmin ateria?

Koulujen ja päiväkotien kesälomat koettelevat vähävaraisia lapsiperheitä, eikä alkava kesäloma ole kaikille iloinen ja odotettu asia. Kun rahaa ei ole, ei ole kesälomasuunnitelmia eikä välttämättä päivän lämmintä ateriaa. Kotimaanapu on käynnistänyt keräyksen vähävaraisten perheiden tukemiseksi kotimaassa.

Elinkustannusten ja ruuan hintojen nopea nousu on iskenyt pahiten jo valmiiksi kaikkein heikoimmassa asemassa oleviin. Monessa lapsiperheessä kouluruoka on saattanut olla päivän ainut lämmin ateria, jonka jokainen lapsi saa perheen tilanteesta huolimatta.

Kun taloudellisesti vakaissa perheissä odotetaan koulujen päättymistä innolla, pienituloisten perheiden ahdinko usein kasvaa. Monessa perheessä kesäloma on taloudellisesti vaikeaa aikaa, kun ruokaa on oltava tavallista enemmän, koska koulujen ja päiväkotien aterioita ei ole tarjolla.

Köyhyys Suomessa on sitä, että lapsilla on nälkä, koska rahaa ruokaan ei ole. Kaikkein pienituloisimmille kunnollinen lämmin ateria saattaa maksaa liikaa.

Hyvinvointi-Suomessa arviolta joka kuudes elää tällä hetkellä köyhyys- tai syrjäytymisuhan alla.

Puoli miljoonaa heistä on pienituloisia.
Ruoka-apua tarvitsee jo yli 200 000 henkilöä.
Vakavaa aineellista puutetta kokee 100 000 suomalaista.

Köyhyysrajan alapuolella meillä elää 60 000 lasta – se on enemmän kuin lapsia syntyi vuonna 2022.

Kasvava avun tarve on näkynyt seurakuntien diakoniatyössä ympäri Suomen, ja diakoniatyöntekijät kohtaavat avustustyössä aiempaa useammin lapsia ja lapsiperheitä.

– Kotimaanavun keräyksen tuotot ohjataan seurakuntien diakoniatyön kautta vähävaraisten lapsiperheiden auttamiseen: ruokakassien ja ruoka-avustusten jakamiseen, elinkustannusten myötä hätään joutuneiden ja vähävaraisten lapsiperheiden taloudelliseen auttamiseen. Vetoan suomalaisia auttamaan ja lahjoittamaan keräykseen, sanoo Kotimaanavun varainhankinnan päällikkö Eija Kilgast.

Kotimaanavun keräykseen voi lahjoittaa osoitteessa kotimaanapu.fi tai MobilePaylla numeroon 85508. Lämmin kiitos kaikille lahjoittajille.

 

Kerätyt varat käytetään vuosien 2023–2024 aikana vähävaraisten auttamiseksi kotimaassa.

 Keräyslupa RA/2020/639, joka on voimassa 1.9.2020 alkaen toistaiseksi koko Suomessa Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Kerätyt varat käytetään heikoimmassa asemassa olevien auttamiseen Suomessa. Avun vie perille Kirkkopalveluiden Kotimaanapu yhteistyössä paikallisseurakuntien diakoniatyön ja muiden yhteistyökumppanien kanssa.

Lisätietoja:
Eija Kilgast, varainhankinnan päällikkö, p. 040 660 2964, eija.kilgast@kirkkopalvelut.fi

Kotimaanapu on vuonna 2015 perustettu hyväntekeväisyyspalvelu, joka auttaa monipuolisesti ja konkreettisesti vaikeuksissa olevia ihmisiä ympäri Suomen. Kotimaanavulle suunnatuilla rahalahjoituksilla autetaan kriisien ja katastrofien uhreja Suomessa syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta. Lahjoitusvaroja käytetään avuntarvitsijoiden auttamiseksi taloudellisesti, tavara- tai ruoka-avun kautta tai muihin välttämättömiin toimiin, joiden avulla vaikeuksissa olevien elämänlaatua halutaan kohentaa. Kotimaanavun vähävaraisten lapsiperheiden auttamiseksi käynnistetyllä hätäapukeräyksellä tuetaan seurakuntien laajaa auttamistyötä paikallisesti ja valtakunnallisesti. 

Kirkkopalvelut ry on hyvinvointi- ja koulutuspalvelujen tuottaja, hyväntekeväisyystoimija sekä seurakuntien ja kristillisten toimijoiden valtakunnallinen yhteistyö- ja palvelujärjestö. Kirkkopalvelut tarjoaa STEP-koulutuksessa ammatillista koulutusta vuosittain 3500 opiskelijalle. STEP-koulutus on myös Suomen suurin vapaan sivistystyön tarjoaja. Valona-hyvinvointi palvelee lastensuojelu- ja vanhuspalveluilla. Organisoimme Yhteisvastuukeräyksen sekä Kotimaanapu-, Ruoka-apu.fi- ja Vapaaehtoistyo.fi -palvelut. Lisäksi järjestämme Kirkkopäivät ja Tiekirkko-toimintaa. Meillä on monipuolista hanke- ja kehittämistyötä. Kirkkopalvelujen omistama Sacrum-Kotimaa Oy on kustannusyhtiö ja viestinnän asiantuntijapalveluyritys.