Kotimaanapu mukana seurakuntavaalikeräyksessä

Seurakuntavaalit järjestetään syksyllä 2022. Vaaleissa valittavat luottamushenkilöt päättävät monista keskeisistä seurakunnan/seurakuntayhtymän asioista, kuten seurakunnan kirkollisveroprosentista, talousarvioista, monista työntekijävalinnoista ja tilojen käytöstä.

Seurakuntavaalikeräys konfliktien ja kriisien uhreille

Kotimaanapu on mukana seurakuntavaalien yhteydessä toteutettavassa seurakuntavaalikeräyksessä. Keräys toteutetaan yhteistyössä Kirkon Ulkomaanavun, Kirkkopalvelujen Kotimaanavun, Suomen Lähetysseuran ja Suomen Pipliaseuran kanssa.

Varoja kerätään konfliktien ja kriisien uhrien tukemiseen kansainvälisesti ja Suomessa.

Kotimaanavun keräysvaroilla autetaan kriisien uhreja ja vähävaraisia Suomessa yhteistyössä paikallisseurakuntien diakoniatyön kautta.

Vaalikampanjan Kotimaanavun osuus ohjataan Kotimaanavun hätäapurahastoon, josta varat jaetaan seurakuntien anomuksesta diakoniatyön kautta apua tarvitsevien auttamiseksi akuuteissa kriiseissä. Lahjoitusvaroja käytetään avuntarvitsijoiden auttamiseksi taloudellisesti, tavara- tai ruoka-avun kautta tai muihin välttämättömiin toimiin, joiden avulla vaikeuksissa olevien elämänlaatua halutaan kohentaa.

Äänestä ja lahjoita

Äänestämällä seurakuntavaaleissa vaikutat siihen, kuka päättää seurakuntasi taloudesta ja toiminnasta seuraavan nelivuotisen vaalikauden ajan. Äänestäminen on hyvä tapa vaikuttaa oman seurakuntasi asioihin.

Ennakkoäänestyspäivät ovat 8.-12.11.2022 ja varsinainen vaalipäivä 20.11.2022.

Äänestyspaikalla voit osallistua myös seurakuntavaalikeräykseen. Lahjoita lippaaseen tai tee lahjoitus tekstarilla, Mobile payllä tai verkossa:

Lähetä tekstiviesti: DIAKONIA numeroon 16499 (viestin hinta 15€)
Lahjoita MobilePaylla numeroon 25171
Tilisiirto: FI68 3131 3001 2553 55 viesti: seurakuntavaalikeräys
tai Lahjoita verkossa.

Seurakuntavaalikeräyksen luvanhaltija vuonna 2022 on Kirkon Ulkomaanapu. Keräysluvat: RA/2019/723 ja ÅLR 2022/3368