Tukikampanja käynnistynyt – Suomeen saapuneille ukrainalaisille tablettitietokoneita ja puhelimia yhteydenpitoon ja koulunkäynnin tueksi

» Kaikille Kone -toiminta on käynnistänyt Suomeen saapuneille ukrainalaisille tukikampanjan, jonka myötä kerätään varoja puhelimien ja arjessa välttämättömien digilaitteiden hankkimiseen.
» Laitteet mahdollistavat yhteydenpidon läheisiin ja tukevat lasten koulunkäyntiä.
»
Kansalaiskeräyksen avulla hankittavat laitteet ovat joko uusia tai vähän käytettyjä, ja ne luovutetaan vastaanottajilleen seurakuntien diakoniatyöntekijöiden kautta.
» Seurakunnat pääsevät ilmoittamaan laitteiden tarpeesta
oman tukikanavansa kautta.

Miljoonat ukrainalaiset ovat joutuneet pakenemaan kotimaastaan ja jättämään kaiken taakseen. Suomi on tässä kriisitilanteessa ottanut vastaan jo kymmeniä tuhansia ukrainalaisia. Kun pakenemaan joutuneiden akuuteista tarpeista – suoja, ruoka, hygienia – on saatu huolehdittua, alkaa uuden elämän rakentaminen uudessa asuinpaikassa. Osa paenneista on joutunut jättämään kotinsa nopeasti, eikä mukaan ole tullut normaalissa arjessa tärkeitä laitteita.

Kaikille Kone -toiminta haluaa auttaa Ukrainasta paenneita yhteydenpidossa läheistensä kanssa ja Suomeen kotoutumisen käynnistymisessä. Se on avannut oman perustoimintansa rinnalle Ukraina-kampanjan 20.4.2022, joka kerää sekä lahjoitusvaroja kansalaisilta, että kommunikoi suoraan avuntarpeesta seurakuntien työntekijöiden kanssa. Kansalaiskeräyksen lahjoitusvaroilla hankitaan apua tarvitseville arjessa välttämättömiä digilaitteita, jotka seurakuntien diakoniatyöntekijät koordinoivat vastaanottajilleen. Hankittavat laitteet ovat uusia tai vähän käytettyjä, sekä tietoturvallisesti uusille omistajilleen kierrätettyjä.

Toiminnan yhteistyökumppaniyritykset ovat lahjoittaneet keräykseen laitteita ja liittymiä myös omien kumppaneidensa tuella.

Tänä päivänä niin arjen asiat kuin yhteydenpito läheisiin hoidetaan yhä yleisemmin digitaalisesti. Siksi olemme ilolla mukana Kaikille Kone -toiminnassa ja sen Ukraina-kampanjassa, jonka avulla seurakuntien työntekijöillä on mahdollisuus hakea Suomeen paenneille veloituksetonta matkapuhelinta tai tablettia sekä prepaid-liittymää. Toivomme yhdessä tämän auttavan kotimaastaan paenneiden ukrainalaisten kotoutumista ja selviytymistä uudessa asuinpaikassaan, kertovat 3stepIT:n markkinointi- ja viestintäjohtaja Mira Kariola ja Gigantin viestintäpäällikkö Rita Pasanen.

Kotimaanapu on yksi Kaikille Kone -toiminnan pääyhteistyökumppaneista ja sillä on arjessaan suora yhteys seurakuntien diakoniatyöhön. Seurakunnat tekevät aktiivisesti yhteistyötä vastaanottokeskusten, järjestöjen ja kuntien kanssa ukrainalaisten auttamiseksi. Diakoniatyön kenttäkokemus on, että viime aikoina saapuneet eivät ole pystyneet varustautumaan pakomatkalleen yhtä hyvin kuin sodan alkuvaiheessa paenneet. Jo valmiiksi niukkoja matkatavaroita ja yhteydenpitovälineitä on jouduttu pakotilanteessa jättämään matkan varrelle. Kaikille Kone -toiminta on seurakunnille ennestään tuttu ja uusi tukimalli on otettu tyytyväisenä vastaan.

Lahjoita, autat sopeutumaan vaikeassa tilanteessa

Kaikille Kone on avannut ukrainalaisten auttamiseksi oman kansalaiskeräyksensä Kotimaanavun nettisivujen yhteyteen. Lahjoittaa voi linkistä aukeavan lomakkeen kautta tai MobilePaylla numeroon 13406.

Lisätietoa:
Kotimaanapu (Kirkkopalvelut ry) / Eija Kilgast, varainhankinnanpäällikkö
Puh: 040 660 2964, e-mail: eija.kilgast@kirkkopalvelut.fi
3stepIT / Mira Kariola, markkinointi- ja viestintäjohtaja
Puh: 050 406 0722, e-mail: mira.kariola@3stepit.com