Valitse sydämellä -verkkopalvelu yhdistää auttamisen arjen ostotilanteisiin

Joukko suomalaisia avustusjärjestöjä on mukana yhteistyössä, jonka tavoitteena on edesauttaa järjestöjen varainkeruuta ja yhdistää lahjoittaminen osaksi arjen ostotilanteita. Valitse Sydämellä -verkkopalvelussa iso osa tuotosta ohjataan asiakkaan itse valitsemaan avustuskohteeseen. 

Mukana Valitse sydämellä -verkkopalvelussa ovat Kirkkopalvelujen hyväntekeväisyystoimijat Yhteisvastuukeräys, Kotimaanapu ja KaikilleKone.

– Suomalaiset lahjoittavat mielellään rahaa tärkeäksi näkemälleen kohteelle. Koronapandemian myötä avuntarve on yhteiskunnassamme kasvanut merkittävästi. Niin ihmiset kuin yrityksetkin tarvitsevat apua. Halusin luoda palvelun, jossa kaikki voittavat: järjestöt saavat lisää rahaa auttamiseen, kuluttajalla on mahdollisuus tehdä vaikuttavia valintoja ja yritykset saavat uusia asiakkaita, kertoo Valitse Sydämellä -palvelun perustaja ja toimitusjohtaja Ville Mäkilä.

Valitse Sydämellä -palvelun ansaintalogiikka perustuu verkkojätti Amazonin malliin. Se toimii myyntikanavana palvelussa mukana oleville yrityksille ja ansaitsee siitä palkkiota. Uutta on se, että iso osa tuotosta ohjataan asiakkaan itse valitsemaan avustuskohteeseen.

Mitä hyötyä kuluttaja saa Valitse sydämellä -palvelusta?

Tekemällä hankintoja Valitse sydämellä -palvelun kautta ostaja voi kuluttajan roolinsa rinnalla toimia myös vaikuttajana.

”Valitse sydämellä tarjoaa mahdollisuuden hankkia palveluja siten, että voi samalla panostaa itselle tärkeisiin auttamiskohteisiin. Edullisin hinta on tottakai myös tärkeää”, toteaa tuottaja Ilkka Kalmanlehto Kotimaanavusta.

”Kun Valitse sydämellä -palvelun kautta ostamiseeni yhdistyy edullinen hinta, toivomani laatu ja eettisyys, saan myös itse hyvän mielen. Voin tehdä valinnan, joka vaikkapa vähentää eriarvoisuutta yhteiskunnassa. Se, että voin kohdentaa lahjoitukseni hyvinkin tarkasti on todella hienoa”, Kalmanlehto jatkaa.

Järjestöille uusi varainkeruukanava

Valitse Sydämellä -palvelu yhdistää palveluntarjoajat, järjestöt ja kuluttajan. Lanseerausvaiheessa palvelussa ovat mukana Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Kirkkopalvelut, Ensi- ja turvakotiliitto, ViaDia, Operaatio Ruokakassi, Munuais- ja maksaliitto, Seta, SEY Suomen eläinsuojelu ja Kuopion ruoka-apu.

Tutustu palveluun: valitsesydamella.fi

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Ville Mäkilä, Influenssi Oy, p. 044 566 9979, ville@influenssi.fi

Tuottaja Ilkka Kalmanlehto, Kirkkopalvelut ry, p. 050 330 9308, ilkka.kalmanlehto@kirkkopalvelut.fi