Yrityslahjoittajille lanseerattu Ukraina-merkki

Yritys- ja yhteisölahjoituksia varten on nyt julkaistu tuesta ja auttamisesta kertova Ukraina-merkki.

Ukraina-merkki on maksuton tunnus yrityksille ja yhteisöille, jotka ovat osallistuneet Ukrainaa ja ukrainalaisia auttaviin keräyksiin. Käyttämällä merkkiä yhteisösi verkkosivustolla, toimitilassa ja materiaaleissa viestit omille sidosryhmillesi, että yhteisösi osallistuu Ukrainan ja ukrainalaisten auttamiseen. Se kertoo myös asiakkaillesi ja sidosryhmillesi yrityksesi arvoista. Merkki on suomalaisilta tärkeä viesti sodasta kärsiville ukrainalaisille.

Idea Ukraina-merkistä on lähtenyt yrityksiltä

Idea Ukraina-merkistä on tullut yhteisöistä, jotka haluavat osoittaa tukensa ukrainalaisille auttamisen lisäksi. Ukraina-merkki on luotu yritysten ja yhteisöjen tarpeeseen saada yksi yhtenäinen valtakunnallisesti tunnettu merkki, jonka avulla voi viestiä annetusta tuesta Ukrainaa ja ukrainalaisia kohtaan. Mukana merkkiä ovat olleet kehittämässä Marketing Finland, Suomalaisen Työn Liitto, Vala ry, Fama Consulting ja Keskuskauppakamari. Moni apua tarjonnut ei halua kertoa julkisesti tarjoamastaan avusta, mutta haluaa osoittaa tukensa käyttämällä avusta ja tuesta kertovaa merkkiä. Ukraina-merkkiä saavat käyttää yritykset, harrasteyhteisöt, oppilaitokset, julkisen sektorin toimijat sekä järjestöt, jotka ovat auttaneet Ukrainaa ja ukrainalaisia. Ukraina-merkin käyttö on maksutonta. Merkin saamisen vastikkeena on avun anto ukrainalaisille.

Mistä Ukraina -merkin saa käyttöönsä?

Jos olet lahjoittanut Kotimaanavun hätäapukeräykseen Ukrainan pakolaisten auttamiseksi, voit hakea Ukraina-merkkiä verkko-osoitteesta www.ukrainamerkki.fi Sivustolla olevaan merkin hakulomakkeeseen www.ukrainamerkki.fi/hae-ukraina-merkkia/ voi kohtaan ”Kuvaile, miten yrityksesi on auttanut ukrainalaisia/Ukrainaa?” esimerkiksi kopioida maksukuitin, joka on tullut lahjoituksen jälkeen yrityksen sähköpostiin.

Käyttämällä Ukraina-merkkiä kerrot yrityksesi antamasta tuesta ja kannustat samalla muitakin tekemään samoin. Viesti tekemästäsi hyvästä ja antamastasi avusta ottamalla merkki käyttöön.