Kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevat tarvitsevat apuamme Suomessa. Elinkustannusten noustua moni sinnittelee tänä talvena selviytymisen rajalla. Rahat eivät tahdo riittää edes välttämättömimpään – ruokaan.

Pahimman yli auttamisella voidaan estää kriisien vaikutusten kasaantuminen ja kasvaminen ihmisten kohdalla, joiden elämässä on nyt samanaikaisesti yhä useampi haavoittuvuutta ja pysyviä ongelmia aiheuttava tekijä.

”Tiedän, että kaikki eivät jaksa tätä arkea. Miten moni perhetragedia onkaan saanut alkunsa näistä arkipäiväisistä köyhyyskokemuksista.” 
Suomen Köyhyysraportti 2021

Lahjoituksellasi on suuri merkitys

Lämmityskustannusten, ruuan ja polttoaineen hintojen nopea nousu iskee pahiten jo valmiiksi kaikkein heikoimmassa asemassa oleviin. Elinkustannusten nousu uhkaa suistaa eläkeläiset, työttömät ja pienituloisimmat taloudelliseen syöksykierteeseen, jossa maksuvaikeudet, ylivelkaantuminen tai asunnottomuus uhkaavat. Kodin pitäminen riittävän lämpimänä tai kunnollinen ateria maksavat monelle liikaa. Vähävaraisen voi suistaa raiteiltaan tällä hetkellä pelkkä sairastuminen, kun siitä aiheutuviin kustannuksiin ei ole varaa. Maailman onnellisimmaksi arvioidusta maasta löytyy nyt yhä enemmän ihmisiä, jotka joutuvat taistelemaan selviytymisestään.

Avun tarpeen kasvaminen näkyy nyt suoraan Suomen ev.lut.kirkon diakoniatyölle tulevien avunpyyntöjen moninkertaistumisena. Huolestuttava ilmiö on köyhyys työssäkäynnistä huolimatta, mikä koskee erityisesti lapsiperheitä. Apua tarvitsevien joukossa on nyt niitäkin, jotka ovat ennen omalla työllään pystyneet elättämään itsensä ja läheisensä. Lisääntyvä ahdistus näkyy myös kasvavina mielenterveyden häiriöinä.

Lahjoituksesi avulla

  • jaetaan ruokakasseja ja ruoka-avustuksia
  • järjestetään jouluruokailuja asunnottomille eläkeläisille ja vähävaraisille
  • autetaan elinkustannusten nousun myötä hätään joutuneita Suomessa
  • autetaan vähävaraisimpia lapsiperheitä
  • tavoitetaan kaikkein heikoimmassa asemassa olevat kautta maan

Lahjoittamalla Kotimaanavun työhön autat kaikkein heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä Suomessa. Kotimaanavun hätäapukeräyksen lahjoitukset ohjataan Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakuntien auttamistyöhön. Seurakuntien auttamistyö on yksi kirkon perustehtävistä ja yhteiskunnallisesti vaikutuksiltaan merkittävää ja laajaa kirkon tekemää sosiaalityötä, jota toteuttaa sosiaali- ja terveysalan koulutuksen omaavat diakoniatyön ammattilaiset. Diakoniatyöntekijä varmistaa avun tarpeen sekä sen luotettavan perille menemisen.

Lahjoittamalla autat kaikkein heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä kotimaassa

Tee verkkolahjoitus klikkaamalla tästä

Lahjoita Mobile Paylla haluamasi summa numeroon 85508

Lahjoita tekstiviestillä lähettämällä viesti AUTA30 numeroon 16588 (lahjoitussumma 30 €)

Tee tilisiirto

  • Tee tilisiirto Kotimaanavun tilille FI54 1596 3000 1028 99
  • Käytä viitenumeroa 18610

 

Lämmin kiitos avustasi!

Kotimaanavun kautta autetaan hädänalaisia suomalaisia ja Suomessa asuvia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta.
Lue lisää Kotimaanavun toiminnasta ja muista keräyksistä www.kotimaanapu.fi

Keräyslupa RA/2020/639. Voimassa 1.9.2020 alkaen, koko Suomessa Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Myöntänyt Poliisihallitus 25.5.2020. Kerätyillä varoilla autetaan kriisien ja katastrofien uhreja Suomessa. Avun vie perille Kirkkopalvelut ry:n hallinnoima Kotimaanapu yhteistyössä paikallisseurakuntien kanssa.